Over Saddle Solutions

Over Annelies Degol

Mijn liefde voor paarden ontstond al op zeer jonge leeftijd. Na enkele jaren rijden in de manege, kwam er een eigen pony. Vandaag heb ik nog steeds een eigen paard en 2 gezelschapspony’s.

Het welzijn van het paard komt voor van groot belang. Als zadelpasser krijg ik de kans om bij te dragen aan het welzijn van andere paarden. Een goed passend zadel is immers van essentieel belang. Het biedt het paard een optimale bewegingsvrijheid en zorgt voor comfort voor ruiter en paard.

Mijn interesse voor zadelpassen en voor harnachement in zijn geheel hebben mij doen besluiten de MSFC-opleiding te gaan volgen. In 2013 ben ik met zeer goed resultaat afgestudeerd als zadelpasser en behaalde ik de certificaten van de zadelmakersopleiding. In 2015 volgde het diploma van Qualified Saddler MSFC.

Over Saddle Solutions

De volgende logische stap was een eigen bedrijf als zadelpasser en zadelmaker.

Helaas zijn er nog heel veel paarden met pijn en ongemakken door slechtpassende en/of scheve zadels. Het is mijn doel om voor elke combinatie van paard en ruiter op zoek te gaan naar een goed passend zadel. Hierbij vind ik het belangrijk om elke geïnteresseerde ruiter, eigenaar of sympathisant zo goed mogelijk te informeren en adviseren.

Een zadelpasser kan pas optimaal werk leveren als hij/zij ook bekwaam is in het herstellen en opvullen van zadels. Zadels en tuig zijn kostbaar. Daarom voer ik elke reparatie en elke vorm van maatwerk met de grootste zorgvuldigheid uit.